Alphaplant - A XXIII. Alföldi állattenyésztési és mezőgazda napok termékdíj pályázat nagy nyertese az Alpha-Vet.
HOT Sparks - шаблон joomla Оригами

ÜDVÖZÖLJÜK AZ ALPHAPLANT, A NÖVÉNYTÁPLÁLÁS SZAKÉRTŐJE OLDALÁN

Termesztett növényeink környezetkímélő védelmét az agrotechnikai eljárások és a betegség-ellenálló fajták nemesítése mellett a klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülő, a növények saját védekező rendszerét stimuláló készítmények nagyobb arányú felhasználásával lehet hatékonyan és gazdaságosan megoldani. Az Alpha-Vet Kft. termékei ehhez kínálnak természetes, környezetkímélő és szélsőséges időjárási helyzetekben is biztos segítséget.Aktuális híreink

Telepít vagy pótol? Terrum

A gyümölcstermesztők számára nagy kihívást jelent, hogy a frissen eltelepített vagy pótolt csemeték mi­nél előbb termőre forduljanak, és minimális legyen a kipusztulási arány. Komoly anyagi előnyre tud szert tenni az a termelő, aki 2-3 év alatt termőre tudja fordítani ültetvényét. Ennek egyik alapfeltétele, hogy a telepítésnél, pótlásnál jó eredési arány tudjanak el­érni. Az Alpha-Vet Kft. Terrum®nevű mikrobiológiai készítménye ehhez kínál megoldást.

Elolvasom
 

2016. év februárjától az Alpha-Vet Kft. is forgalmazza a Huminisz Kft. termékeit: a Kondisol® növénykondicionálókat és a Solvitis® lombtrágyákat.

A két cég teljes egészében magyar tulajdonú. Szakmai alapon szerveződött ugyan azon céllal, hogy természetes alapú és környezetbarát, ugyanakkor hatékony növénykondicionálókat, lombtrágyákat állítson elő, hogy még hatékonyabb és magasabb színvonalon tudják biztosítani a termelői igények kielégítését.

nagydijMajdnem 50 pályamű érkezett a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj pályázatára, amelynek ünnepélyes eredményhirdetését április 26-án, kedden tartották Hódmezővásárhelyen. A Termékdíj Pályázat 2016 versenyén növénytermesztési és állattenyésztési kategóriában hirdették ki a győzteseket. Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. állategészségügy kategóriában..

cikk kep 1Majdnem 50 pályamű érkezett a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj pályázatára, amelynek ünnepélyes eredményhirdetését április 26-án, kedden tartották Hódmezővásárhelyen. A Termékdíj Pályázat 2016 versenyén növénytermesztési és állattenyésztési kategóriában hirdették ki a győzteseket. Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. állategészségügy kategóriában III. helyezést, míg növénytermesztés kategóriában nagydíjat kapott!

Ma már kétségtelen, hogy a 2016. május 19. és 22. között a Hód-Mezőgazda Zrt. és a Magyar Állattenyésztők Szövetségének valamint annak tagszervezeteinek társrendezésében zajló kiállítás az ország egyik legjelentősebb mezőgazdasági seregszemléje, hiszen az idén először négynaposra bővülő eseményre mintegy 40-50 országból várnak látogatókat az alföld szívébe, Hódmezővásárhelyre.

cikk kep 2

Érdekesség még, hogy a nagydíjban részesített termékek számára egy jól beazonosítható, állandó logót is terveztettek, amelynek használata a kiemelt termék forgalmazása során válik jogosulttá, a magyar minőség szimbólumaként. Ráduly Csaba grafikusművész munkája 34 versenyző pályaműve közül bizonyult a legjobbnak, amely egyszerre jeleníti meg egy növény szárát és egy állat szarvát, trikolor színeivel utal a termék magyar származására, s az ábra sötét és világos háttérben alkalmazva is egyaránt érvényesül.

„A mezőgazdaság egy egyre intenzívebben fejlődő tudomány” – hangoztatta Sipos József, a cikk kep 3Bayer Hungária Kft. területi képviselője, fejlesztője, aki a növénytermesztési kategóriában bíráló zsűri elnöke, Prof. Dr. Birkás Márta professzorasszony távollétében adta át az elismeréseket. A két kategóriában (Input anyagok – Termesztéstechnológiai ajánlások, valamint Technika, technológia) bírált növénytermesztési pályázatra 14 nevezés érkezett. A bírálatok során a zsűri a víztakarékosságra, a talajélet javítására, az okszerű tápanyag-utánpótlásra fókuszáló pályamunkák esetében azok újdonságtartalmát, kidolgozottságát, felhasználhatóságát, ár-érték arányát és piaci megfelelőségét vette figyelembe.

Állattenyésztés terén idén három kategóriában bírált a zsűri. Ahogy a díjátadón Dr. Wagenhoffer Zsombor, a bírálóbizottság elnöke elmondta, sosem látott mennyiségben jelentkeztek, 28 cég 35 termékkel. A takarmányozás terén 14, a tartástechnológia és agrár-informatika témakörben 12, állategészségügy és szaporodásbiológia csoportosításban pedig 9 pályázat érkezett. Az értékelésnél lényegi szempontnak számított a magyar tulajdoni háttér, a hazai fejlesztés, gyártás, szervizelés, a termék piacra kerülésének ideje, a termék vagy fejlesztés aktualitása, újszerűsége, innovatív jellege, tudományosan alátámasztott előnye, referenciáinak száma, a piaci részesedés, valamint a pályázat színvonala.

forrás: http://www.agroforum.hu/


MAGYAR NÖVÉNYTERMESZTÉSÉRT TERMÉKDÍJ PÁLYÁZAT 2016 Nagydíjas terméke


Water Retainer® - Vízőr

Termesztett növényeink környezetkímélő védelmét, az agrotechnikai eljárások és a betegség-ellenálló fajták nemesítése mellett a klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülő, a növények saját védekező rendszerét stimuláló készítmények nagyobb arányú felhasználásával lehet hatékonyan és gazdaságosan megoldani. Az Alpha-Vet Kft. Alphaplant üzletághoz tartozó termékei ehhez kínálnak természetes, környezetkímélő és szélsőséges időjárási helyzetekben is biztos segítséget.

Forgalmazott termékeink természetes alapanyagúak. Található köztük BIO minősítéssel rendelkező is.

A termék

A Water Retainer® (VízŐr) egy organikus alapokon nyugvó talajkondicionáló készítmény, amelyet kémiai, mikrobiológiai, illetve állattenyésztési, növénytermesztési szakemberek fejlesztettek. A termék azáltal, hogy megőrzi a nedvességet a talajban csökkenti az öntözővíz felhasználást és az aszály okozta kiszáradást. A Water Retainer® (VízŐr) segít abban, hogy a talajban stabilabb nedvességszintet tartsunk fenn. Elősegítheti az adagolt tápanyagok hasznosulását és a talaj mikrobiológiai életéhez egészségesebb feltételeket biztosít.

A megfelelő és egészséges élelmiszer előállítás érdekében alapvető prioritást kell, hogy élvezzen a megfelelő adaptáció a környezeti változásokhoz. Ennek felismerése volt az egyik legjelentősebb hajtóerő számunkra, amikor belekezdtünk a kutatásokba és kifejlesztettük a Water Retainer® (VízŐr) talajkondicionáló vízmegtartó készítményünket. A termék organikus alapú és azáltal, hogy csökkenti a talaj párolgását (evaporációját), alkalmazásával akár 50%-al csökkenthetjük az öntözési költségeket szántóföldi növények-, zöldségek-, szőlő- és gyümölcs vagy akár még gombatermesztés esetében is. Öntözetlen művelésben történő alkalmazás esetén jelentősen – akár 1- 2-szer – megnő a növények aszálytűrő képessége, az aszálytűrés ideje, ezáltal jobb minőségű és nagyobb mennyiségű termés várható.

A Water Retainer®(VízŐr) másodlagos pozitív hatást is gyakorol a talajéletre. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a talaj kiegyensúlyozottabb vízháztartása következtében javulhat a műtrágyák hasznosulása, intenzívebbé válik a talajlakó mikroorganizmusok működése. Mindezek csökkentik a költségeket és a termelés időjárás okozta kockázatait.

ALPHAPLANT

Cégünknek évtizedes tapasztalata van a növénykondicionálás területén. Termékeink használatával csökkenthető növényvédő szer és műtrágya ráfordítás. Készítményeink klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülnek, a növények saját védekező rendszerét stimulálják.

more arrow3Cégünk

KAPCSOLAT

Alpha-Vet Kft.
8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

Telefon: +36-22-516-408

Fax: +36-22-516-416

E-mail: info@alphaplant.hu

logogreey

© 2016 - www.alphaplant.hu - Minden jog fenntartva!


Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.