Alphaplant - Tavaszi lemosó permetezés?
HOT Sparks - шаблон joomla Оригами


Tavaszi lemosó permetezés?

A lemosó permetezés előnye, hogy - ha szakszerűen végezzük - a tenyészidőszak folyamán időt és pénzt takarítunk meg a permetezéseken, nem is beszél­ve arról, hogy így csökkenthetjük az elfogyasztásra kerülő gyümölcsben felhalmozódó szermaradvány mennyiségét. A tavaszi lemosó permetezés legfontosabb célja, hogy a gyümölcsfákon, a bogyósok bokrain, a szőlőtőkéken..

Organit® Réz és Organit® Réz + Kén

tavaszi lemoso permetezesA lemosó permetezés előnye, hogy - ha szakszerűen végezzük - a tenyészidőszak folyamán időt és pénzt takarítunk meg a permetezéseken, nem is beszél­ve arról, hogy így csökkenthetjük az elfogyasztásra kerülő gyümölcsben felhalmozódó szermaradvány mennyiségét.

A tavaszi lemosó permetezés legfontosabb célja, hogy a gyümölcsfákon, a bogyósok bokrain, a szőlőtőkéken és a kéregrepedéseken megtapadt kórokozó gombák szaporítóképleteit elpusztítsuk, valamint ritkítsuk a rovarkártevők (pajzstetvek, atkák, levéltetű-tojások, molyok) áttelelő alakjait.

A tavaszi lemosó permetezés alapkészítményei a szé­les hatásspektrumú és környezetbarát réztartalmú szerek. A réz a növény fejlődésére is kedvezően hat. Erősebbé, ellenállóbbá teszi a szöveteket, hatására a metszés során ejtett sebek is gyorsabban kalluszosodnak. A hagyományosnak számító rézgálicból készített Organit® Réz hatóanyaga tribázikus réz­szulfát 350 g/liter bordói komplexben. Lemosó per­metezésnél 4 liter/ha dózisban jutassuk ki. Emellett védelmet biztosít a baktériumos betegségek (pl. almatermésűek esetében a tűzelhalás) ellen is.

A kéntartalmú szerekkel a kártevő rovarokat (pl. atka, levéltetű, pajzstetű, körtelevélbolha) is gyéríthetjük. A réz- és kéntartalmú szerek kedvező tulajdonságait öt­vözi az Organit® Réz + Kén nevű folyékony permete­zőszer. Hatóanyag-tartalma: kalcium (Ca): 2,1 m/m%; réz (Cu): 3,7 m/m%; kén (S): 21,5 m/m%. Lemosó permetezésnél 4-5 liter/ha dózisban jutassuk ki.

Környezetünk és a kártevők természetes ellensége­inek (ragadozó atkák, ragadozó poloskák) védelme érdekében részesítsük előnyben az ökológiai gazdál­kodásban is engedélyezett környezetbarát készítmé­nyeket.

Az Organit® Réz és Organit® Réz + Kén biogazdálkodásban is felhasználható.

 

Telepít vagy pótol? Terrum®

A gyümölcstermesztők számára nagy kihívást jelent, hogy a frissen eltelepített vagy pótolt csemeték mi­nél előbb termőre forduljanak, és minimális legyen a kipusztulási arány. Komoly anyagi előnyre tud szert tenni az a termelő, aki 2-3 év alatt termőre tudja fordítani ültetvényét. Ennek egyik alapfeltétele, hogy a telepítésnél, pótlásnál jó eredési arány tudjanak el­érni. Az Alpha-Vet Kft. Terrum® nevű mikrobiológiai készítménye ehhez kínál megoldást.

A gyökérzónába téve - 20 dkg/gödör - (homoktalajon 30 dkg/gödör)

Magas szervesanyag-tartalmának köszönhetően jobb eredést biztosít, gyorsabb termőre fordulást eredmé­nyez és gyökérképződést serkentő hatással bír. Gyö­kér közelébe is lehet tenni, nem perzsel. Nem gyomosít. Biogazdálkodásban is felhasználható. Kiváló ár-érték arány!

 

AJÁNLOTT TERMÉKÜNK:

Terrum® M

Organit® Réz

Organit® Réz + Kén

ALPHAPLANT

Cégünknek évtizedes tapasztalata van a növénykondicionálás területén. Termékeink használatával csökkenthető növényvédő szer és műtrágya ráfordítás. Készítményeink klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülnek, a növények saját védekező rendszerét stimulálják.

more arrow3Cégünk

KAPCSOLAT

Alpha-Vet Kft.
8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

Telefon: +36-22-516-408

Fax: +36-22-516-416

E-mail: info@alphaplant.hu

logogreey

© 2016 - www.alphaplant.hu - Minden jog fenntartva!


Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.