vevoszolgalat@alphaplant.hu

Dr. Gyuricza Csaba átfogó tanulmánya

Dr. Gyuricza Csaba 45 évesen az MTA doktora, itt olvashatják egy átfogó tanulmányát

A minap a kezembe került egy igencsak alapos tanulmány Gyuricza Csaba tollából. A mezőgazdaságról szól, nemzetközi összevetésben több száz évre visszatekintő gazdaságtörténeti bevezetéssel indít, vázolja mezőgazdaságunk jelenlegi helyzetét – az utóbbiról persze tengernyi írás kering, viszont ő részletekbe menő, konkrét akciótervet tesz le az asztalra.

A Gyuricza név ismerős volt számomra, de kicsit utánanéztem – hát, mit mondjak, nem akárkiről van szó. Dr. Gyuricza Csaba 45 évesen az MTA doktora, agrármérnök, talajtani szakmérnök, egyetemi tanár.

1996-ban egyszerre nyert felvételt a Gödöllői Agrártudományi Egyetem és a Bécsi Agrártudományi Egyetem nappali doktori képzésére – a két egyetem képzését párhuzamosan végezte el, utána gyorsan ívelt fel a karrierje – jelenleg a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ megbízott főigazgatója.

Csatolom az említett tanulmányt, érdemes elolvasni. Akinek számára nem világos, hogy csak az uniós támogatás tartja felszínen a mezőgazdaságunkat, az most megtudhatja az igazságot, és azt is, hogy mi a megoldás.

Kattint ide a tanulmány megtekintéséhez

Dr. Tilly Péter