vevoszolgalat@alphaplant.hu

Az Alpha-vet KFT is Magyarország kiemelt export partnere lett

A magyar kormány által alapított Kiemelt Exportőr Partnerségi Programhoz csatlakozott az Alpha-Vet Kft. Az erről szóló megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Málits József, vállalatunk ügyvezetője írta alá.

A Kiemelt Exportőr Partnerségi Program (KEPP) egy kifejezetten magyar tulajdonú, a hazai exporthoz jelentősen hozzájáruló cégek számára létrehozott együttműködési megállapodás. A Kiemelt Exportőr Partnerségi Program keretében megkötött megállapodások a szélesebb nyilvánosság felé jelzik a Kormány export-növelésre irányuló elkötelezettségét és a külpiacokon kiemelten sikeres hazai vállalatok segítését. A program célja továbbá a kiemelt exportőr vállalatokkal fennálló együttműködés elmélyítése, azok szorosabb bevonása az állami exportpromóciós programokba, az állami exportösztönző eszközök kialakításába, szakpolitikai egyeztetésekbe.

Vállalatunkon kívül még 7 cég csatlakozott idén a programhoz. A nyolc vállalkozás tavaly összesen 204 milliárd forintnyi összesített árbevételt ért el, amelynek a kétharmada, mintegy 137 milliárd forint exportból származott.

Ezzel a teljesítménnyel nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország a tavalyi évben is – az azt megelőző 4 évhez hasonlóan – nemzetgazdasági rekordot állított fel kivitel tekintetében.