vevoszolgalat@alphaplant.hu

28 ÉVE A MAGYAR MEZŐGAZDASÁGÉRT

A magyar agrárium és élelmiszer-gazdaság több mint 100 éves múltra visszatekintő, legrégebbi és legnagyobb rendezvényén az Alpha-Vet rendszeres kiállító több mint 100 m2-es kiállítói szigetével. Az OMÉK ma már nem csak Magyarország, de Közép-Európa egyik legnagyobb agrárgazdasági rendezvényévé nőtte ki magát. Épp ezért cégünk teljes szolgáltatás portfóliójával volt jelen a kiállításon.

28 ÉVE A MAGYAR MEZŐGAZDASÁGÉRT, 28 ÉVE A MAGYAR ÁLLATTENYÉSZTÉSÉRT

írta: Mozsár Andor

Az állattenyésztésnek hatékony állatgyógyszerekre van szüksége. Napjainkra az Alpha-Vet Kft. a magyar állattenyésztők eredményes gazdálkodását a világpiacon is versenyképes állatgyógyászati termékekkel tudja segíteni. Emellett a kiváló eredményeket érünk el a növénytermesztés területén is. Új, high-tech gyártóüzemeink (állatgyógyszer, takarmány-kiegészítő és növényi tápoldat) GMP és GMP+ tanúsítvánnyal rendelkeznek. Bábolnai állatgyógyszer-gyárunk 2 hónap alatt képes legyártani Magyarország teljes gyógypremix szükségletét. Újonnan fejlesztett állatgyógyászati készítményeink jelenleg 13 EU tagállamban rendelkeznek forgalomba hozatali engedéllyel. Gyártói tevékenységünk minőségi színvonalát, korszerűen felszerelt műszeres analitikai laboratóriumunk biztosítja. A fenntartható és intenzív növénytermesztés érdekében gyártott termékeink gazdaságosak és természetes alapanyagból készülnek. A környezetre nem ártalmasak, szélsőséges időjárási helyzetekben is segítséget nyújtanak. A készítményeink jelentős része BIO minősítéssel rendelkezik. Huminsav alapú takarmány-kiegészítőink a fajlagos takarmány felhasználás csökkentésétől, az általános immunállapot javításán keresztül, a specifikus toxikus anyagkötő képességig sok élettani folyamatot kedvezően befolyásol. Termékeink hasznosságát és a vevők elégedettségét a 2011. és 2015. évi Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon kapott elismerés, az Állattenyésztési díj egyértelműen kifejezi.

Amit ma Magyarországon agráriumnak nevezünk, az nem más, mint közel kétszázezer magyar gazda értékteremtő munkájának eredménye. Olyan eredmény, amelyet ugyan jelentősen befolyásolnak külső tényezők, mint az időjárás, vagy a piaci viszonyok, de mégiscsak az elvégzett munka minőségében gyökeredzik mondta megnyitó beszédében Dr. Fazekas Sándor. 2010-ben a kormány fontos célul tűzte ki, hogy állítsák talpra a magyar vidéket, a gazdák találjanak megélhetést és legyen olyan kiegyensúlyozott mezőgazdasági politika, amely ismét a magyar gazdák érdekeit helyezi a középpontba. Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ennek egyik legkézzelfoghatóbb eredményét éppen az OMÉK újbóli életre hívásában látta. A miniszter beszédében abbéli örömének is hangot adott, hogy mára az agrárium a nemzetgazdaság húzóágazatává vált. A mezőgazdaság kibocsátása hat éve emelkedik és évről évre rekordértéket ér el. Tavaly meghaladta a 2619 milliárd forintot. Az ágazat kibocsátása hat év alatt folyó áron 55,3 százalékkal, változatlan áron pedig 33,1 százalékkal bővült. Növekedési pályára állt a szántóföldi növénytermesztés, az állattenyésztés és az agrárexport is. Az agrárkivitel értéke hat év alatt 37,5 százalékkal, a külkereskedelmi többlet pedig 34,9 százalékkal növekedett.

Az Alpha-Vet köszönettel tartozik partnereinknek, akik nap, mint nap az ágazat eredményességén dolgoznak. Épp ezért hisszük, hogy komplex megoldásokkal – szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel – tudjuk támogatni hazai mezőgazdaságot. A hazai állatorvosok, az egyszerű kézi eszközöktől a legbonyolultabb diagnosztikai berendezésekig mindent megtalálnak kínálatunkban. A kistermelőktől a nagyüzemi állattartó telepekig minden állattenyésztéshez szükséges eszközt, felszerelést biztosítunk. Szakembereink komplett állattartó telepi technológiák értékesítését és a beruházások kivitelezését végzik. Az Alpha-Vet 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, mely hazai munkaerőt foglalkoztat és Magyarországon adózik. 28 éves stabil piaci jelenlétünk alapja a megbízhatóság és minőség. Mindennapi munkánkat szilárd elveinkre építjük, melyet küldetésünkben büszkén vállalunk.

„Az agrárium jövőjéért, állataink jóllétéért”