vevoszolgalat@alphaplant.hu

Organit BIO lombtrágyák

Teljesen új Bio lombtrágya terméksor érhető el az ALPHA-VET forgalmazásában! Termesztett növényeink környezetkímélő védelmét az agrotechnikai eljárások és a betegség-ellenálló fajták nemesítése mellett a klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülő, a növények saját védekező rendszerét stimuláló készítmények nagyobb arányú felhasználásával lehet hatékonyan és gazdaságosan megoldani. Az Alpha-Vet Kft. termékei ehhez kínálnak természetes, környezetkímélő és szélsőséges időjárási helyzetekben is biztos segítséget.

ORGANIT® BÓR
A bór stimulálja a generatív folyamatokat, a pollentömlő hajtását és fejlődését, fokozza a sejtfal stabilitását, és ez által elengedhetetlenül szükséges a növények életében. Hiányában csökken a megtermékenyülés, akadályozott a kötődés. Eszenciális mikroelem lévén jelenléte valamennyi kultúra számára létfontosságú, különös tekintettel a szőlő- és gyümölcskultúrákban, az olajos növényekre és egyes zöldségfélékre. Tovább a termékhez..
ORGANIT® CINK
A cink a növények számára nélkülözhetetlen mikroelem. Jelentős enzim alkotórész és enzimaktivátor, Aktívan részt vesz a fehérjeanyagcserében és az auxintermelés serkentése révén a növények növekedésszabályozásában. Tovább a termékhez..
ORGANIT® KÁLCIUM
Az Organit® kálcium a kálciumhiányból eredő betegségek (mint pl. almástermésüeknél a sztipikesedés, a zöldségnövényeknél a terméscsúcs-rothadás, csúcsrügyszáradás) megelőzésére szolgál. Tovább a termékhez..
ORGANIT® VAS
A vashiány minden más elem hiány jelensgeinek határozottabban, nagyon tipikus formában nyilvánul meg az egy- és kétszikü növényeken egyaránt. A növény legfiatalabb levelei kezdetben sárgászöldek, majd a hiány fokozódásával a zöld erezet közei citrom- vagy narancssárgák lesznek. Súlyosabb esetben a klorózis az erekre is átterjed. Tovább a termékhez..
ORGANIT® MAGNÉZIUM
A magnézium a növényi klorofil központi eleme, és mint ilyen, egyedülálló szerepet játszik a növények anyagcseréjében. Részt vesz a fehérje-bioszintézisben és az energiaháztartásban, enzimek alkotóeleme, valamint katalizátorként számos biokémiai folyamatban nélkülözhetetlen elem. Hiányakor a klorofillképzés zavarának jeleként klorotikus tünetek jelentkeztnek. Tovább a termékhez..