vevoszolgalat@alphaplant.hu

XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Majdnem 50 pályamű érkezett a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj pályázatára, amelynek ünnepélyes eredményhirdetését április 26-án, kedden tartották Hódmezővásárhelyen. A Termékdíj Pályázat 2016 versenyén növénytermesztési és állattenyésztési kategóriában hirdették ki a győzteseket. Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. állategészségügy kategóriában III. helyezést, míg növénytermesztés kategóriában nagydíjat kapott!

Ma már kétségtelen, hogy a 2016. május 19. és 22. között a Hód-Mezőgazda Zrt. és a Magyar Állattenyésztők Szövetségének valamint annak tagszervezeteinek társrendezésében zajló kiállítás az ország egyik legjelentősebb mezőgazdasági seregszemléje, hiszen az idén először négynaposra bővülő eseményre mintegy 40-50 országból várnak látogatókat az alföld szívébe, Hódmezővásárhelyre.

Érdekesség még, hogy a nagydíjban részesített termékek számára egy jól beazonosítható, állandó logót is terveztettek, amelynek használata a kiemelt termék forgalmazása során válik jogosulttá, a magyar minőség szimbólumaként. Ráduly Csaba grafikusművész munkája 34 versenyző pályaműve közül bizonyult a legjobbnak, amely egyszerre jeleníti meg egy növény szárát és egy állat szarvát, trikolor színeivel utal a termék magyar származására, s az ábra sötét és világos háttérben alkalmazva is egyaránt érvényesül.

„A mezőgazdaság egy egyre intenzívebben fejlődő tudomány” – hangoztatta Sipos József, a cikk kep 3Bayer Hungária Kft. területi képviselője, fejlesztője, aki a növénytermesztési kategóriában bíráló zsűri elnöke, Prof. Dr. Birkás Márta professzorasszony távollétében adta át az elismeréseket. A két kategóriában (Input anyagok – Termesztéstechnológiai ajánlások, valamint Technika, technológia) bírált növénytermesztési pályázatra 14 nevezés érkezett. A bírálatok során a zsűri a víztakarékosságra, a talajélet javítására, az okszerű tápanyag-utánpótlásra fókuszáló pályamunkák esetében azok újdonságtartalmát, kidolgozottságát, felhasználhatóságát, ár-érték arányát és piaci megfelelőségét vette figyelembe.

Állattenyésztés terén idén három kategóriában bírált a zsűri. Ahogy a díjátadón Dr. Wagenhoffer Zsombor, a bírálóbizottság elnöke elmondta, sosem látott mennyiségben jelentkeztek, 28 cég 35 termékkel. A takarmányozás terén 14, a tartástechnológia és agrár-informatika témakörben 12, állategészségügy és szaporodásbiológia csoportosításban pedig 9 pályázat érkezett. Az értékelésnél lényegi szempontnak számított a magyar tulajdoni háttér, a hazai fejlesztés, gyártás, szervizelés, a termék piacra kerülésének ideje, a termék vagy fejlesztés aktualitása, újszerűsége, innovatív jellege, tudományosan alátámasztott előnye, referenciáinak száma, a piaci részesedés, valamint a pályázat színvonala.

forrás: http://www.agroforum.hu/

 

MAGYAR NÖVÉNYTERMESZTÉSÉRT TERMÉKDÍJ PÁLYÁZAT 2016 Nagydíjas terméke

Water Retainer® – Vízőr

Termesztett növényeink környezetkímélő védelmét, az agrotechnikai eljárások és a betegség-ellenálló fajták nemesítése mellett a klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülő, a növények saját védekező rendszerét stimuláló készítmények nagyobb arányú felhasználásával lehet hatékonyan és gazdaságosan megoldani. Az Alpha-Vet Kft. Alphaplant üzletághoz tartozó termékei ehhez kínálnak természetes, környezetkímélő és szélsőséges időjárási helyzetekben is biztos segítséget.

Forgalmazott termékeink természetes alapanyagúak. Található köztük BIO minősítéssel rendelkező is.

A termék

A Water Retainer® (VízŐr) egy organikus alapokon nyugvó talajkondicionáló készítmény, amelyet kémiai, mikrobiológiai, illetve állattenyésztési, növénytermesztési szakemberek fejlesztettek. A termék azáltal, hogy megőrzi a nedvességet a talajban csökkenti az öntözővíz felhasználást és az aszály okozta kiszáradást. A Water Retainer® (VízŐr) segít abban, hogy a talajban stabilabb nedvességszintet tartsunk fenn. Elősegítheti az adagolt tápanyagok hasznosulását és a talaj mikrobiológiai életéhez egészségesebb feltételeket biztosít.

A megfelelő és egészséges élelmiszer előállítás érdekében alapvető prioritást kell, hogy élvezzen a megfelelő adaptáció a környezeti változásokhoz. Ennek felismerése volt az egyik legjelentősebb hajtóerő számunkra, amikor belekezdtünk a kutatásokba és kifejlesztettük a Water Retainer® (VízŐr) talajkondicionáló vízmegtartó készítményünket. A termék organikus alapú és azáltal, hogy csökkenti a talaj párolgását (evaporációját), alkalmazásával akár 50%-al csökkenthetjük az öntözési költségeket szántóföldi növények-, zöldségek-, szőlő- és gyümölcs vagy akár még gombatermesztés esetében is. Öntözetlen művelésben történő alkalmazás esetén jelentősen – akár 1- 2-szer – megnő a növények aszálytűrő képessége, az aszálytűrés ideje, ezáltal jobb minőségű és nagyobb mennyiségű termés várható.

A Water Retainer®(VízŐr) másodlagos pozitív hatást is gyakorol a talajéletre. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a talaj kiegyensúlyozottabb vízháztartása következtében javulhat a műtrágyák hasznosulása, intenzívebbé válik a talajlakó mikroorganizmusok működése. Mindezek csökkentik a költségeket és a termelés időjárás okozta kockázatait.