vevoszolgalat@alphaplant.hu

Otthoni kiskert

Micsoda öröm, ha zöld vesz körbe! Fűszernövényt vagy paradicsomot termeszteni az erkélyen vagy a hátsó kertben egyszerűen, jó! Különösen akkor érzed, amikor először megkóstolod azt, amit Te termesztettél.

Ugyanez az érzés tölt el amikor a virágaid gyönyörűek, és rájuk nézel. Persze rögtön arra emlékeztetnek, hogyan is viselted gondjukat nap, mint nap. Így az élmény még inkább meghatározó.

Ekkor jön még csak az, hogy mennyire is becsüljük meg a növényeinket amikor úgy gondoljuk, hogy nehéz a gondozás. Egy nagyon fontos üzleti út. Utazás a barátokkal. Egy kicsit hosszabb nyaralás. Mind jól hangzik. Ki fogja gondozni zöld barátainkat? Mennyire tönkreteheti még a legjobb nyaralást is, ha arra érsz haza, hogy kedvenc növényeid kiszáradtak, belehaltak a nyaralásba.

Water Retainer® (VízŐr) talajkondicionáló növényeid talaján történő alkalmazásával csökkentheted a talaj kipárolgását, és sokkal kiegyensúlyozottabb talajnedvességet biztosítasz. Ezáltal akár duplájára vagy még jobban megnövelheted azt az időt, melyet növényeid öntözés nélkül túlélnek.

Az organikus megoldást kínáló Water Retainer® (VízŐr) alkalmazásával forradalmi módon csökkentjük a vízfelhasználást, és ezáltal növeljük az aszálytűrő képességet. Tapasztalatunk és kísérleteink szerint az öntözés vízigényét akár 50 %-kal is csökkenteni tudjuk, vagy jelentősen megnő az idő melyet a növények öntözés nélkül elviselnek a nem öntözött területeken.

Water Retainer® (VízŐr) segít abban, hogy a talajban stabilabb nedvességszintet tartsunk fenn. Elősegítheti az adagolt tápanyagok hasznosulását, és a talaj mikrobiológiai életéhez egészségesebb feltételeket biztosít.

 

Adagolási- és alkalmazási javaslat:

  • A VízŐr szokásos kijuttatási dózisa 10 liter/ha.
  • Ha levélre kerülne, akkor mossuk le bő vízzel.

Kiskerti felhasználásban: 10 liter vízhez 1-2 dl VízŐr. Cserepes növényeknél a talajra jutattva alkalmazható beöntözéssel.

Zöldségtermesztésben palántázás előtt vagy palántázás után is lehet végezni a kezelést. Amennyiben palántázás után történik a kipermetezés, akkor kb. 2,5 mm esőztető öntözéssel le kell mosni a levélfelületről.

Gyep esetén a kezelés dupla adaggal is elvégezhető.
A termék ~3 hónap alatt lebomlik. Időarányosan adagolt fenntartó kezeléssel a hatás ideje megnövelhető.
Előtte keverési próbát célszerű végezni!

A VízŐr keverhető baktériumtartalmú és biológiai készítményekkel. Az összekeverés után azonnal ki kell juttatni. Az összekevert anyagot nem szabad tárolni.

Miért a VízŐr?

Válassza a VízŐrt, mert:

  • a nedvesség jobban megőrződik a talajban
  • 50 %-al kevesebb vizet kell használni az öntözéshez
  • a növények sokkal tovább bírják eső nélkül, növekszik az aszálytűrő képességük
  • a tápanyagok jobban hasznosulnak a kedvező talaj nedvességtartalom miatt és növekszik a mikrobiológiai aktivitás

Engedély száma: 04.2/11012-2/2014 NÉBIH
ÉVI: 0 nap
MVI: 0 nap

A VízŐrt hűvös, fagytól védett, árnyékos helyen tároljuk.
Szavatossági ideje bontatlan, eredeti csomagolásban a gyártástól számított 3 év.
Száraz, fagymentes helyen tároljuk!