vevoszolgalat@alphaplant.hu

Referenciák

Kóder Tibor – Nyíregyháza / Bedőbokor

Meggy és cseresznye ültetvényben használom a zöldpajzsot. Nagyon elégedett vagyok vele, szemmel láthatóan javult az ültetvény ellenállóképessége. Antraknózis fertőzisnek sokkal jobban ellenáll. Nagyban növeli a biztonságot és a betakaríthatóságot.

Hild Balázs – Bát Gabona

Őszi kijuttatásban használtam az AlphaPlant repce technológiáját. (1l Biopajzs + 1liter Organit Bór) Pozitív eredményeket tapasztaltam, a növény erősebb, betegségekkel szemben ellenállóbb lett.

Kóder Tibor – Nyíregyháza / Bedőbokor

Meggy és cseresznye ültetvényben használom a zöldpajzsot. Nagyon elégedett vagyok vele, szemmel láthatóan javult az ültetvény ellenállóképessége. Antraknózis fertőzisnek sokkal jobban ellenáll. Nagyban növeli a biztonságot és a betakaríthatóságot.

Pribránszki Pál – Gerendás

Több évtizede termesztek dinnyét, átlagosan mintegy 35 ha-on. 2013-tól használok zöldpajzsot. Kiültetés után mikor lekerül a fóliatakarás nagyon érzékeny a növény, ki van téve az időjárás hatásainak. A zöldpajzs kedvezően befolyásolja a növény fejlődését, csökkenti a stressz hatást. Nem rúgja el úgy a kisdinnyéket sem, jobb a kötődés. Vegetációban szintén erőteljesebb növény, jobb az UV sugárzással szembeni ellenálló képessége a növénynek.

Észak Alföldi TÉSZ

Közel 8-9 éve használják a TÉSZ tagok a zöldpajzsot. Kedvező hatás, jobb termékenyülés, erőteljesebb fák, ellenálló képesség javítása. Nő a fagytűrő képessége a növénynek, illetve vegetációban nagyobb az ellenálló képesség. Jobb a kötődés. Antraknózis fertőzést nagymértékbe visszaszorítja. Meggy esetében a erősebb bőrösebb termés, rázásnál jobban ellenáll a behatásoknak. Nő a cukorfok.

Béla Zoltán – tulajdonos Béla Borászat

2014-től használom a Zöldpajzsot szőlőben. Kedvezően befolyásolja a növény fejlődését. Erőteljesebb növényzet, fejlődés. Célom hogy erőteljesebb növénynél a betegségekkel szembeni ellenállóság is megnő, így kevesebb növényvédőszert kell felhasználni. Csökkenteni tudom a terület terhelését.

Chrappán György – termelésirányító Indián rizs Kft.

2013-tól használjuk a Zöldpajzsot. Mivel egy speciális növényről van szó, termesztése sem egyszerű. A készítményt bugahányás időszakában juttatjuk ki repülőgéppel. A virágzás, terméskötődés elhúzódik, a növénynek kedvezően befolyásolja a termékenyülését és a külső hatásokkal szembeni toleranciáját, stressz tűrőképességét.

Ágfalvi László – termelési igazgató Nagykun 2000 Zrt.

2013-tól használunk Zöldpajzsot rizsben, terület nagysága 500-700 ha között változik. A készítményt puhahányáskor juttatjuk ki repülőgéppel. A rizs elég érzékeny növény. A készítmény kedvezően befolyásolja a virágzást, kötődést. Erőteljesebb növényzet, jobb a növény ellenálló képessége, stressz tűrőképessége.

Észak Alföldi TÉSZ

Több éve használnak a TÉSZ tagok telepítésnél Terrum M készítményt, cseresznye, meggy és szilva esetében is. A terület nagysága éves szinten a 15-20 ha körül mozog. Kedvező tapasztalatok vannak, jobb eredés, erőteljesebb növekedés. 1-2 % a telepítésnél a kiesés.

Béla Zoltán – tulajdonos Béla Borászati Kft.

2014-től használok Terrum M készítményt gyümölcsfa ültetésnél és szőlő telepítésnél, mintegy 8-10 ha-on. Jobb eredést értem el, illetve kevesebb volt a kieső növény. Erőteljesebb a fejlődés. Szőlőiskolában két éve használom. Sokkal erőteljesebb a gyökeresedés.

Trenyik Tibor – Nagyszénás

Több éve használom a VízŐrt, saját illetve a szaktanácsolt területen mintegy 60-70 ha-on, Palántázott illetve helyrevetet paradicsomban. Mindkét esetben pozitív eredményt értem el. Helyrevetett paradicsomnál erőteljesebb csírázás, erőteljesebb növekedés. Palántázottnál jobb eredés. Összességében erősebb egyenletesebb növényállomány.

Izsó Lajos – ügyvezető Biocsárda Kft.

2016-tól használok Vízőrt. Bio olajretek vetőmag, csemege kukorica, hibrid kukorica előállításnál, éves szinten mintegy 40-60 ha területen. Tapasztalatom szerint egyenletesebb kelés, egyöntetűbb állomány, erőteljesebb fejlődés mutatkozik. Minden kultúránál a terméseredmények pozitívak voltak.

Effenpergel Győző – Effendy-Vin Kft.

A Biopajzsot és a Zöldpajzsot évjáratnak megfelelően használom. A növények kondija össze sem hasonlítható a kontroll területtel, ezért már integrációban is használom. Sokkal erőteljesebbek a levelek, nagyobb asszimilációs felületet biztosítva.

Hancz Róbert

Szójában használtam a Zöldpajzsot és az Organit Bórt is. Meggyőződésem, hogy a Zöldpajzs kedvezően hatott a többi elem felszívódására.

Pfundtner László – K&K Agrár

Az Organit Réz+Ként gabonában, a Zöldpajzsot szójában használtam nagy megelégedéssel. Hiánytünetek egyik kultúra esetében sem jelentkeztek és véleményem szerint a betegségekre is kevésbé volt hajlamos a növény.

Dr. Bakonyi László

Minden oltványhoz ajánlom a Terrum M mikrobiológiai készítményt, amellyel a termelők legalább egy évet nyerhetnek.

Tüskés György- Lavant Kft.

Majdnem minden kultúrában használtam a Zöldpajzsot és a Biopajzsot a növekedési stádiumnak megfelelően. Ezen kívül növényspeceifikusan alkalmaztam Organit lombtrágyákat, úgy mint Bórt, Cinket és Magnéziumot. Ezeknek a termékeknek is köszönhetően, remek évet zártunk.

Halász Imre Somló-hegy

Az Alphaplant Kft. kondicionálói hatalmas segítséget nyújtanak abban, hogy az ökológiai gazdálkodás előírásait betartva képesek legyünk egészséges, bő termésű szőlőt nevelni.

Bohus Zoltán Kristinus – Borbirtok

3 lombtrágyás technológiát hasonlítottunk össze a Kristinus Borbirtokon. A növényvédelemben nem különböztek a parcellák. A Zöldpajzs és Biopajzs a stádiumnak megfelelő Organit lombtrágyákkal kiegészítve a legjobbnak bizonyult, különös tekintettel a beltartalomra.

Szalay József – Novaplant Díszfaiskola

A Terrum M készítményt szándékosan szélső sorban próbáltuk ki, ahol gyengébb fejlődést szoktak mutatni a csemeték. Ennek ellenére szemmel láthatóan erősebbek indultak, jobb volt a növekedési erélyük.

Csóri Csaba – Ügyvezető Helianthus Kft.

Az Organit Réz+Ként mintegy 1000 ha gabonában használtam. Rézhiány abszolút nem jelentkezett, a növény ellenállóbb lett a betegségekkel szemben, sőt kedvezően hatott a beltartalmi értékekre is.