vevoszolgalat@alphaplant.hu

Szőlő technológiai javaslat

KIJUTTATÁS: VIRÁGZÁS KEZDETÉN

1 l/ha BIOPAJZS + 2 l/ha ORGANIT BÓR

A bór segíti a növényekben a szénhidrátok és a cukrok szállítását, a virágok képződését és megtermékenyülését, a stresszhelyzetek (pl. szélverés, homokverés, jégverés, nagy hőingadozások, hideg periódusok) átvészelését. Fokozza a sejtfal stabilitását, ez által elengedhetetlenül szükséges a növények életében. Hiányában csökken a megtermékenyülés, akadályozott a kötődés. Esszenciális mikroelem lévén jelenléte valamennyi kultúra számára létfontosságú, különös tekintettel a szőlő- és gyümölcskultúrákra.

KIJUTTATÁS: KÖTŐDÉS

1 l/ha BIOPAJZS + 2 l/ha ORGANIT CINK

Cinkhiány esetén a felső levelek érközi klorózisa, majd a levéllemez teljes kifehéredése tapasztalható. A levelek, aprók maradnak és a fellépő auxinhiány miatt rozettásodás, torzulás, valamint törpe szártagúság figyelhető meg. Hiánya virág- és termésképződési zavarokat vált ki, amely akár 80 %-os termésveszteséget is okozhat. A szőlő tipikusan cink érzékeny növény.

Szőlős csomagjaink előnyei:

-Nő a növények betegségekkel szembeni ellenálló képessége 
-Növeli a termés mennyiségét
-Hosszabb virágzás és Jobb kötés 
-Magasabb cukor fok
-Csökkenthető fagykár 
-Javítja a növények regenerációs képességét (metszés , vihar, jég) 
-Csökken a felhasznált vegyszerek mennyisége, gazdaságos termesztés

KIJUTTATÁS: FÜRTZÁRÓDÁS

1 l/ha BIOPAJZS + 3 l/ha ORGANIT RÉZ+KÉN

A réz a növény fejlődésére kedvezően hat. Erősebbé és ellenállóbbá teszi a szöveteket. A réz és kén pótlása levélen keresztül teljes mértékben megoldható, gyorsan felszívódik, a növény azonnal képes felvenni. A réznek nagy szerepe van a fotoszintézisben, a fehérje – és szénhidrátszintézisben, valamint többek között részt vesz a légzési anyagcserében is. A kén a növények esszenciális eleme, hiányában gátolt a fehérjeszintézis és a sejtosztódás. A kén javítja a must aminósav tartalmát, mely befolyással bír a bor ízére. Ezen mikroelemek pótlásával egészségesebb, erösebb szölöt kapunk. Felszívódásukat, hatásukat elösegíthetjük huminosavak és fulvosavak használatával, kiegészítésével. Mindezen elemek felszívódása jelentősen segítik a huminsavak és fulvosavak.

KIJUTTATÁS: ZSENDÜLÉS

1 l/ha BIOPAJZS + 2 l/ha ORGANIT VAS

Vashiány következtében általános jelenség a növekedéscsökkenés és a gyenge virágkötés. Korlátozott a gyümölcs kötődése és színeződése is. Hosszabb ideig tartó, súlyos vashiány esetén a növénynek valamennyi levele klorótikus lehet, később a szélektől kezdődő nekrózisok, levélhullás, ágelhalás is bekövetkezhet. Szőlőnél bogyóelrúgás, csökkent vesszőnövekedés is előfordulhat.