ANTIFOAM

További információk

Növényvédőszerek

Adjuváns

Kultúra Alkalmazás célja Dózis l/ha Permetlé l/ha
szántóföldi és kertészeti kultúrák
a növényvédő szer engedélyokirata szerint
1-3 ml/300 l (földi gépes kijuttatás, 1-8 ml/100 l (légi kijuttatás)
a növényvédő szer engedélyokirata szerint

Technikai információk

Forgalmi kategória III.
Kiszerelés 1 L
Eltarthatóság 3 év
Hatóanyag 366 g/kg poli (dimetilsziloxán) polimer + 406 g/kg 2-etil1-hexanol
Nébih eng. sz 04.2/2123-2/2014
ÉVI előírás szerinti felhasználás esetén nincs korlátozás, illetve a készítménnyel együtt alkalmazott növényvédő szer előírásai
szerint
MVI 0 nap
Méhveszélyesség nem jelölésköteles
Méhkímélő technológia nem
Előnyök a permetlé keverésekor, szállításakor – főleg ha felületaktív anyagot is tartalmaz–előfordulhat habképződés, ami a mun-
kát nehézkesebbé és balesetveszélyesebbé teszi. Különösen
akkor, ha a képződő habba a növényvédő szer hatóanyaga koncentráltan választódik ki. Habzásgátló segítségével ez megakadályozható, így a keverék homogénné válik.

Hatásmechanizmus

Permetlé keverésekor, szállításakor gyakran előfordul habképződés, mely nehézkessé teszi a munkát. A permetlé habja koncentráltan tartalmazza a növényvédő szer hatóanyagot, mely
kontrol nélkül kerül ki a permetező tartályból. Ezzel veszélyeztetve a felhasználót és a környezetet. Az Antifoam habzásgátló készítmény alkalmazásával a habképződés megakadályozható.

Javasolt növényvédelmi technológia

Kultúra Alkalmazás célja Dózis l/ha Permetlé l/ha Utolsó kezelés ideje (fenológiai állapot szerint)
szántóföldi és kertészeti kultúrák növényvédő szerhez habzásgátlásra 1-3 ml/300 l (földi gépes kijuttatás, 1-8 ml/100 l (légi kijuttatás) a növényvédő szer engedélyokirata szerint a növényvédő szer engedélyokirata szerint

A permetlé készítésénél először az adalékanyagot kell bekeverni a vízbe, majd ezt követően folyamatos keverés mellett a növényvédő szert.

Légi kijuttatás: engedélyezett, a felhasznált növényvédő szer engedélyokiratával összhangban, 1-8 ml/100 l permetlé mennyiségben.