vevoszolgalat@alphaplant.hu

Víz és talaj

10l / hektár

MIBEN NYÚJTHAT MEGOLDÁST A TERMÉKÜNK:

TALAJKONDICIONÁLÓ KÉSZÍTMÉNY AMI BIOGAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

A VÍZŐR® ORGANIKUS ÉS RÉSZBEN NÖVÉNYI EREDETŰ-, RÉSZBEN ÉLELMISZERIPARBAN IS ALKALMAZOTT-, NEDVSZÍVÓ- ÉS FELÜLETAKTÍV ANYAGOK, VÍZ VÉDETT KEVERÉKE.

A Water Retainer (VízŐr®) egy organikus alapokon nyugvó talajkondicionáló készítmény, amelyet kémiai, mikrobiológiai, illetve állattenyésztési-növénytermesztési szakemberek fejlesztettek. A termék azáltal, hogy megőrzi a nedvességet a talajban csökkenti az öntözővíz felhasználást és az aszály okozta kiszáradást. A Water Retainer (VízŐr®) segít abban, hogy a talajban stabilabb nedvességszintet tartsunk fenn. Elősegítheti az adagolt tápanyagok hasznosulását, és a talaj mikrobiológiai életéhez egészségesebb feltételeket biztosít.

Miért válassza a vízőrt?

A nedvesség jobban megőrződik a talajban
50 %-al kevesebb vizet kell használni az öntözéshez
A növények sokkal tovább bírják eső nélkül, növekszik az aszálytűrő képességük
A tápanyagok jobban hasznosulnak a kedvező talaj nedvességtartalom miatt és növekszik a mikrobiológiai aktivitás
A megfelelő talajnedvesség miatt a tápanyagok jobban hasznosulnak, így a foszfor jobb Feltáródását eredményezi a talajból, mivel a mikrobiológiai talajélet aktívabb lesz.

A VízŐr másodlagos pozitív hatása a talajéletre

A vizsgálatok kimutatták, hogy a talaj kiegyensúlyozottabb vízháztartása következtében javulhat a műtrágyák hasznosulása, intenzívebbé válik a talajlakó mikroorganizmusok működése. Mindezek csökkentik a költségeket és a termelés időjárás okozta kockázatait.

A VÍZŐR HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI

A megfelelő és egészséges élelmiszer előállítás érdekében alapvető prioritást kell, hogy élvezzen a megfelelő adaptáció a környezeti változásokhoz. Ennek felismerése volt az egyik legjelentősebb hajtóerő számunkra, amikor belekezdtünk a kutatásokba, és kifejlesztettük a Water Retainer (VízŐr®) talajkondicionáló vízmegtartó készítményünket.

A termék organikus alapú, és azáltal, hogy csökkenti a talaj Water Retainer (VízŐr®) alkalmazásával akár 50%-al csökkenthetjük az öntözési költségeket szántóföldi növények-, zöldségek-, szőlő- és gyümölcs vagy akár még gombatermesztés esetében is. Öntözetlen művelésben történő alkalmazás esetén jelentősen – akár 1- 2-szer – megnő a növények aszálytűrő képessége, az aszálytűrés ideje, ezáltal jobb minőségű és nagyobb mennyiségű termés várható.

A WaterRetainer (VízŐr®) másodlagos pozitív hatást is gyakorol a talajéletre. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a talaj kiegyensúlyozottabb vízháztartása következtében javulhat a műtrágyák hasznosulása, intenzívebbé válik a talajlakó mikroorganizmusok működése. Mindezek csökkentik a költségeket és a termelés időjárás okozta kockázatait.

A VÍZŐR HÁROMFÉLE MÓDON SEGÍT

-Csökkenti a talaj kipárolgását

-Segíti a gyökérzet minél jobb vízellátását

-Elősegíti az egészséges talajélet kialakulását
Azáltal, hogy biztosítja, hogy a talaj nedvességtartalma folyamatosan vagy hosszabb ideig kedvező legyen.

HOGY MŰKÖDIK A VÍZŐR?

A talaj felszínére kell kijuttatni permetezéssel vagy az öntözővízben feloldva. A készítmény higroszkopikus, tehát vonzza a vizet. A VízŐr® a talajban elhelyezkedve kötődik mind a talaj szemcséihez mind a növény gyökeréhez.

Amennyiben eső vagy öntözés következtében víz jut a talajba, azt engedi a mélybe szivárogni növelve a víz tartalékokat. Amikor a talajpára felfelé áramlik a kapillárisokon, akkor lép működésbe a VízŐr. Megköti ezt a párát és vízcseppekké alakítja. Ezek a vízcseppek már felvehetők a növények gyökérzete számára.
A KIPÁROLGÁS CSÖKKENTÉSÉVEL A VÍZŐR® ELŐSEGÍTI A TALAJ KIEGYENSÚLYOZOTT VÍZHÁZTARTÁSÁT.
A VÍZŐR® MEGKÖTI A PÁRÁT A LEVEGŐBŐL.
Ez kifejezetten hasznos a mikroorganizmusok számára, melyek nélkülözhetetlenek az egészséges talajban.

A VÍZŐR® EGY ORGANIKUS ALAPOKON NYUGVÓ VÍZBEN OLDHATÓ TERMÉK.

PARKOK, KERTEK, GOLFPÁLYÁK

Minden egyes talpalatnyi zöld a városban értékes. Legyen az egy sportpálya, vagy egy park ahol élvezheted a naplementét a kedveseddel. Tudjuk, hogy a karbantartásuk nehéz feladat. Segíteni akarunk abban, hogy ezeket az értékes területeket alacsonyabb költséggel tudd egészségesen zölden tartani.

OTTHONI KISKERT

Virágok a balkonon? Fűszernövények a konyhaablakban? Magad termeszted a zöldségeid, és egészségességük fontos neked? Tudunk segíteni!

ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS

Az élelmiszer előállítás az emberiség egyik legősibb mestersége, és ennek ellenére gyakran elfelejtjük az egyik legfontosabbat. Ez is függ az időjárástól és a víztől. Szeretnéd, ha növényeid a legtöbbet tudnák hasznosítani minden egyes esőből vagy öntözésből? Tudunk segíteni!

SZÁNTÓFÖLD

Az élelmiszer előállítás az emberiség egyik legősibb mestersége, és ennek ellenére gyakran elfelejtjük az egyik legfontosabbat. Ez is függ az időjárástól és a víztől. Szeretnéd, ha növényeid a legtöbbet tudnák hasznosítani minden egyes esőből vagy öntözésből? Tudunk segíteni!