vevoszolgalat@alphaplant.hu

Kajszitermesztésben

A ZÖLDPAJZS® olyan speciális levéltrágya, amely komplex formában tartalmazza a kajszi virágzásához és terméskötődéséhez szükséges makro- és mikroelemeket, mint tápanyagokat, egyúttal csökkentve a növényi kórokozók.
A ZÖLDPAJZS® használatával:
• a fáknak nő a gyengültségi betegségekkel szembeni ellenálló képessége
• hosszabb virágzás és jobb kötés
• biztos, betakarítható termésmennyiség
• csökkenthető fagykár
• javítja a növények regenerálódó képességét (metszés, vihar, jég)
• csökkenthető a felhasznált szintetikus vegyszerek mennyisége és nincs szermaradvány
Rovar- és gombaölő szerekkel egymenetben kijuttatható. Előtte keverési próbát célszerű végezni!
Baktériumtartalmú készítményekkel nem keverhető!
A permetezéseket 25 °C alatt lehetőleg az esti órákban javasolt elvégezni.
A permetezést követő 2-3 órán belül lehullott csapadék a felszívódás hatékonyságát csökkentheti.
Légi kijuttatásra nem javasoljuk a kis lémennyiség miatt.
Velence-Fruct Kft. – Kápolnásnyék:
„A Zöldpajzsot, mint növénykondicionáló készítményt technológiába illesztve kezdtük el használni. Mi is évek óta küzdünk a kajszi pusztulással, éppen ezért sok az ültetvényben a pótlás. A friss telepítések nagyon szépen megindultak. A régi fák közül pedig sokkal kevesebb fa pusztult ki, számszerűsíteni lehetett a különbséget az előző évekhez képest. A heterogén, legyengült ültetvény kondícióját jelentősen javította a Zöldpajzs® használata. A több éves szisztematikus felhasználás egyik eredménye a
jövedelmező termelés.”
Szász Gábor – termelő, Závod:
„7 ha-os kajszi ültetvényem van, amiben 10 fajta található. Az érési idők fajtánként nagyon eltérőek, ami megnehezíti a vegyszeres védekezést. Az érés 5 héten keresztül tart, ami azt jelenti, hogy nagyon oda kell figyelni, hogy melyik szernek milyen hosszú az élelmezés-egészségügyi várakozási ideje. A ZÖLDPAJZS® szedés előtt kijuttatva, segíti a fákat, hogy egészséges gyümölcsöt szedhessünk. Véleményem szerint, a biztonságos, szermaradék mentes gyümölcstermelés egyik leghatékonyabb módja a ZÖLDPAJZS®.”
Szénási Gyümölcs Kft. – Kisvejke:
„Kellő gyakorisággal használva megfelelő védelmet nyújt a kajszi leggyakoribb kórokozóival szemben a gombaölő szerek kiegészítésként. Kifejezetten immunerősítő szándékkal használom.”