vevoszolgalat@alphaplant.hu

Szőlőtermesztésben

A ZÖLDPAJZS® használatával:
  • a növényeknek nő a betegségekkel szembeni ellenálló képessége
  • növeli a termés mennyiségét
  • hosszabb virágzás és jobb kötés
  • magasabb cukorfok
  • biztos, betakarítható termésmennyiség
  • csökkenthető fagykár
  • javítja a növények regenerálódó képességét (metszés, vihar, jég)
  • csökken a felhasznált vegyszerek mennyisége, gazdaságos a termesztés
Rovar- és gombaölő szerekkel egymenetben kijuttatható. Előtte keverési próbát kell csinálni!
Baktérium tartalmú készítményekkel nem keverhető!
A permetezéseket 25 °C alatt lehetőleg az esti órákban javasolt elvégezni.
A permetezést követő 2-3 órán belül lehullott csapadék a felszívódás hatékonyságát csökkentheti.
Oremus Pincészet (Tokaj) – Dálnoki-Kovács Attila:
„Egy kisebb ültetvényrész kezelésére használom kifejezetten immunerősítő szándékkal. Tapasztalataim alapján jól illeszthető az egyéb biológiai védekezési rendszerekhez.”
Ruppert Szőlőbirtok és Pincészet (Villány) – Ruppert Ákos:
„36 ha-on termelek borszőlőt. Ennek 75%-a kékszőlő: oportó, kékfrankos, pinot noir, cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot. Fehérszőlőből: chardonnay, ottonel muskotály és olaszrizling fajtáim vannak. Nagy segítséget nyújt a ZÖLDPAJZS® a gazdálkodásban.
Takler Pince (Szekszárd) – ifj. Takler Ferenc:
„A Takler Birtokon belül levéltrágyaként technológiába illesztve használom a
ZÖLDPAJZS®.”
Kiss János (Szentgyörgyvár):
„1997 óta foglalkozom szőlőtermesztéssel. Borszőlők közül: Valentin, Rozália, Pátria, Karolusz és Golubok fajtáim vannak. Csemegeszőlőből Eszter, Éva, Tünde, Bella dona, Ave Maria, Simon, Keszthelyi muskotály, Narancsízű, Vénusz, Pölöskei muskotály, Ametiszt, Angéla, Kék toleráns, Szultanini és Attila fajtákat művelek 0,25 ha-on.
A Zöldpajzsot Bakonyi László ajánlotta (a keszthelyi Bakonyi Károly, a cserszegi fűszeres nemesítőjének fia), aki közeli családtag. Lemosó permetezéstől fogva folyamatosan használom 1%-os oldat formájában. Nagyon elégedett vagyok vele, hiszen az előző évekhez képest sokkal jobb volt az állományom betegség-ellenállósága és javított a cukorfokon is.”
Mészárosné Polya Diána – növényvédelmi szaktanácsadó Villány:
„Évről-évre nagyobb területen egy-egy dűlőn, a szőlő érzékeny fenológiai fá- zisaiban használjuk Villány vezető borászataiban (Gere Attila Pincészete, Bock Pincészet) növénykondicionálóként. Tapasztalataink meggyőztek a ZÖLDPAJZS® kedvező hatásáról.”
Császár Attila – szőlészeti vezető Somló:
„Kellő gyakorisággal használva megfelelő védelmet nyújt a szőlő leggyakoribb kórokozóival szemben a gombaölő szerek kiegészítéseként.”