vevoszolgalat@alphaplant.hu

Zöldség, gyümölcs

Aki a mezőgazdaságban jártas az mind tudja, hogy mennyire fontos az egészséges talaj, a víz a biztonságos terméshez. A klímaváltozás következtében az extrém időjárási feltételek és események egyre gyakoribbak. Fenyegetik a termést, és növelik a növénytermesztés kockázatát.

A megfelelő és egészséges élelmiszer előállításhoz alapvető prioritást kell élvezzen az alkalmazkodás mindezen változásokhoz. Ennek felismerése volt az egyik legjelentősebb hajtóerő számunkra amikor belekezdtünk a kutatásokba, és kifejlesztettük a Water Retainer® (VízŐr) talajkondicionáló vízmegtartó készítményünket. A termék organikus alapú, és azáltal, hogy csökkenti a talaj kipárolgását szabályozza a talaj víz egyensúlyát. Eredményeink azt mutatják, hogy a Water Retainer® (VízŐr) alkalmazásával akár 50%-al csökkenthetjük az öntözési költségeket szántóföldi növények-, zöldségek- vagy akár még gombatermesztés esetében is. Öntözetlen művelésben történő alkalmazás esetén jelentősen – akár 50%-al – megnő az aszálytűrő képesség ideje, ezáltal jobb termés várható.

Water Retainer® (VízŐr) ennél többet is tesz. Vizsgálatok azt mutatják, hogy a talaj kiegyensúlyozottabb vízháztartása következtében javulhat a műtrágyák hasznosulása, intenzívebbé válik a talajlakó mikroorganizmusok működése. Mindezek csökkentik a költségeket és a termelés időjárás okozta kockázatait.

Adagolási- és alkalmazási javaslat:

  • A VízŐr szokásos kijuttatási dózisa 10 liter/ha.
  • Ha levélre kerülne, akkor mossuk le bő vízzel.

Zöldségtermesztésben palántázás előtt vagy palántázás után is lehet végezni a kezelést. Amennyiben palántázás után történik a kipermetezés, akkor kb. 2,5 mm esőztető öntözéssel le kell mosni a levélfelületről.

A termék ~3 hónap alatt lebomlik. Időarányosan adagolt fenntartó kezeléssel a hatás ideje megnövelhető.
Előtte keverési próbát célszerű végezni!

A VízŐr keverhető baktériumtartalmú és biológiai készítményekkel. Az összekeverés után azonnal ki kell juttatni. Az összekevert anyagot nem szabad tárolni.

Miért a VízŐr?

Válassza a VízŐrt, mert:

  • a nedvesség jobban megőrződik a talajban
  • 50 %-al kevesebb vizet kell használni az öntözéshez
  • a növények sokkal tovább bírják eső nélkül, növekszik az aszálytűrő képességük
  • a tápanyagok jobban hasznosulnak a kedvező talaj nedvességtartalom miatt és növekszik a mikrobiológiai aktivitás

Engedély száma: 04.2/11012-2/2014 NÉBIH
ÉVI: 0 nap
MVI: 0 nap

A VízŐrt hűvös, fagytól védett, árnyékos helyen tároljuk.
Szavatossági ideje bontatlan, eredeti csomagolásban a gyártástól számított 3 év.
Száraz, fagymentes helyen tároljuk!